Olle Danielsson » Kina och Malaysia Olle Danielsson

Kinas och Malaysias regeringar

ASIEN:  MALAYSIA, KINA, TAIWAN SINGAPORE m.fl. , de s.k TIGER-EKONOMIERNA var under en enastående expansion, då Saddam Hussein invaderade Kuwait 1990 och Västvärlden förlorade andan under flera år. Fastighetsmarknaden lamslogs totalt och så även mitt Skandia France som fastighetsmäklare på Franska Rivieran. Jag siktade då istället på dessa länder och fann en ny svensk, formskön och patenterad produkt, ”Världens starkaste Säkerhetsskåp i Glas”, som i tester visade sig starkare än stålkomponenterna, speciellt framtagen för museer, juvelerarbutiker, vapenförråd mm.

asien7

Bild Vänster: Jag gick snart som barn i huset i dessa länders Ambassader och dinerade plötsligt med mängder av kineser, som ju är dominerande affärsmän här. Malaysia visade snart ett stort intresse och jag lyckades inbjuda delar av de Malaysiska Regeringen till det kungliga slottet Sofiero utanför Hälsingborg. Se foton. De köpte 12 skåp till Malaysiska Nationalmuséet, och jag antar att de ännu står där.

 

 


asien

Bild Höger: I Kina lyckades jag på egen hand helt i enrum förhandla med den Kinesiska Regeringen, dess högste Säkerhetschef för 1,3 miljarder kineser, en av världens mäktigaste män. Han bjöd mig tillbaka med varm hand, som kineser ofta gör. Av erfarenhet tar det dock lång tid innan en kines på allvar vill göra affärer.

 

 

 


asien

Bild Vänster: Test med yxa på säkerhetskåpen med glasfront.

 

 

 

 

 

 
Min tid i Asien och Tiger-ekonomierna var en upplevelse för livet!

När fastighetsmarknaden åter tog fart fann jag för gott att återvända till Franska Rivieran, ansedd som världens vackraste region med hav och alper i en dramatisk blandning, och med mitt SKANDIA FRANCE erbjuda främst skandinaviska kunder välplacerade lägenheter och villor.

Kom gärna med synpunkter till
olle@skandia-france.com