Olle Danielsson » Brasilianska båtar Olle Danielsson
Aznavour

Parisutställningen med Charles Aznavour som intresserad kund, Frankrikes f.n. “störste” sångare.

 

BRASILIEN med formsköna brasilianska BÅTAR upp till 12 meter, erbjöds jag att sälja med ensamrätt på Frankrike med start 1994 i den stora Parisutställningen.

Det var för svårt att motstå, trots att jag hade fullt upp med SKANDIA FRANCE och fastighetsförsäljning på Franska Rivieran.

Jag lät göra med kort varsel en mycket publikfriande hemsida med rörliga båtar cirklande runt, nyskapande på den tiden, inför den stora PARISUTSTÄLLNINGEN i december 1994.

brasgirlsBrasilianskor i vackra karnevalsdräkter, se foto, attraherade mängder av besökare.

En av dem var Charles Aznavour, se foto vid en av båtarna, Frankrikes kanske störste sångare efter Edit Piaf och en mycket sympatisk, glad och ödmjuk man, gift med en svenska!

Därefter besöket på den välrenommerade fabriken i Brasilien, Schaefer Yacht, med formskön design på RIOBOATS och givetvis med Volvo Penta motorer, en upplevelse bara det.

Avståndet mellan Brasilien och Frankrike förorsakade bl.a. leveransproblem, och jag fick dessutom finna mig i att betala varje båtförsäljning och leverans i förskott, en omöjlighet utan kreditiv i Frankrike. Det blev aldrig någon lönsamhet men var en annorlunda och minnesrik affärsupplevelse!

brazil-olle

Här med en 34 foot av märket Schaefer Phantom i Frankrike.

Kom gärna med synpunkter till
olle@skandia-france.com