Olle Danielsson » Kvinnorna Olle Danielsson

Kvinnorna

Att berätta om sina kvinnor kräver ju diskretion. Jag blev enträget ombedd att så göra, eftersom de flesta känner till att jag umgåtts med Hollywood stjärnor och kvinnor av klass och stil, fattiga, rika och berömda och alltid vackra.

 

laureen

save7

Lauren Bacall, en av Hollywoods mest aktade och populära skådespelerskor, tidigare gift med Hollywoods grand old man Humprey Bogart, inbjöd jag vid hennes presentation av sin nya bok hos Bra Böcker i Höganäs. Jag hämtade henne helt ensam i Volvos jetplan. Vi landade inför hela det svenska journalistuppbådet på ”min” flygplats Göteborg City Airport. Jag kysste henne välkommen, när vi steg av planet och sen fick jag rå om henne med middag på kvällen och även hennes son följande dag och hon och jag  blev mycket goda vänner. Här med maken Humprey Bogart och Marilyne Monroe.

Jag träffade henne för några år sedan på anrika hotell Carlton i Cannes i en filminspelning med Anthony Quinn. När hon blev ensam vid matbordet intill mitt, gick jag fram och hon kramade om mig och berättade att hennes son köpt sin första bil, en Volvo, tack vare mitt engagemang med Volvo.

Netherland Universe. Här kröns för 2015 Mrs Netherlands Europe och Mrs Netherlands Universe ( Sophia De Boer ) (30 år+) med mig som hedersgäst, som också ombetts att arrangera Mrs Universe Worldwide.

kamaliya-zahoor

Jag hade äran träffa superstjärnan Kamaliya Zahoor av ryskt ursprung i Kiev och här tillsammans i Amsterdam 2016. Hon blev korad tll Mrs World 2008. Hon är firad sångerska med minst 20 musik videos, hon har komponerat över 50 sånger. skådespelerska i ett flertal filmer, 2015 med bl.a Sharon Stone. Television i Ryssland. Ukraina och Brittisk TV.


Bild till höger: SYIVIA VRETHAMMAR  År 2017, denna enastående världsartist hemma hos mig och dansar och sjunger inför mina öppna sinnen.

Sylvia har under 40 år med sina sambarytmer, scendominas och karisma erövrat en värld med Tyskland, England, 1 mil skivor och Guiness rekordbok, USA och t.o.m Kina. Hon blev allra först känd som värdinna i svensk TV Hylands Hörna 1970.

Hon har medverkat totalt fem gånger i svenska melodifesivalen, senast var år 2013.

 

 

 

 

 

 

 

 

Merlene Ottey, främsta idrottskvinnan i världen med 8 OS medaljer och 14 VM medaljer. och jag på Ullevi. Bild till vänster: Merlene Ottey, främsta idrottskvinnan i världen  med 9 OS medaljer och 14 VM medaljer. Vacker och åtråvärd. Jag träffade henne privat vid VM i Friidrott i Göteborg 1995.  Jag var väl en av de få som fick hennes hem telefonnummer i Monaco.

 

 

 

 

Amelia Adamo, mediadrottning med en fantastisk karriär, även kallad Sveriges Oprah Winfrey, har skapat ett otal modemagasin, bl a Amelia. Här på besök hos mig i Nice.Bild till höger: Amelia Adamo modejournalisten och mediadrottningen är ju en självklar favorit, jag träffade henne första gången i Nice och lyckades få henne att medverka i den förnäma och populära affärsklubben Arena I Göteborg.
Det har stannat vid det, kära läsare!

 

 

 

 

Bondestam Bild till vänster: Kommunikationsministern Anitha Bondestam  ombad jag så klart att inviga Göteborg City Airport, som jag fått i uppdrag att bygga och designa. Hon var en förtjusande, intelligent och vacker kvinna, som trots sin ministerstatus var naturlig, ödmjuk, glad och spirituel.

 

 

 

 

 

 

 

Nedan till vänster: Kommunikationsminister Anitha Bondestam bjöd in mig till sitt hem med eliten av den svenska representationen, prins Bernadotte, Ambassadör etc med rött hjärta för mig. En riktig ära. En verklig honnörsplacering vid middagsbordet med rött hjärta kring mitt namn, ser man här nedan.

Olle-bordsplaceringOlle-beach

Ovan till höger: Anitha Bondestam och jag kopplar av på stränderna i Cannes, vi var då något yngre!

Så småningom stämde jag träff med Anitha på Franska Rivieran med Git Gay som värd  i hennes och Holger Garps vackra lägenhet. Där fanns det inga Danielsson och son-namn, det var Bernadotte, Wallenbergare m.fl. för hela slanten.

gitgay

 

GIT GAY var tidernas verkliga primadonna med glitter, glamour och skönsång. Här på sin alltid återkommande revy på Lorensberg i Göteborg

 

 

wenche

 

 

 

Den norska skönsångerskan Wenche Myhre träffade jag första gången med Powel Ramel och Martin Ljung m.fl. hos min moster och morbror som med sitt stora konstintresse lockade eliten av konstnärer, Carl Milles m.fl. och sångeliten så klart, Zara Leander m.fl. till sitt Stadshotell i Ljungby.

Wenche och jag fick senare av min moster varsin vackert målad trädstubbe. Så av en slump fick jag veta att Britt Ekland, som jag träffat en gång, var på Park Hotell I Göteborg. Jag rusade dit, men döm om min förvåning, där satt även Wenche Myhre några bord intill. Jag kunde ju inte komma när båda  satt där! Den som gapar efter mycket osv!!

britt_ekland

olleferrari

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag flirtade så klart med James Bond bruden Britt Ekland och med hennes lyxvanor presenterade jag mig med min knallröda Ferrari.

 

brittext

imeldaJag har dansat med de stora (Diktatorfrun Imelda Marcos haha), jag har dansa med de små, alla lika förtjusande.

Jag är väl en av de få som på kvällens pampiga avslutning på Filippinerna fick dansa med Imelda Marcos, diktatorns fru, med änglavingar på sin klänning och med de extravaganta vanorna och känd för sina 2000 par skor. Jag fick dansa försiktigt för att inte få kulsprutorna hotfullt nära!

 

 

 

 

 

 

 

Ja det var några förhoppningsvis diskreta inlägg om mina älskade kvinnor. För mig är kvinnan alltid på en piedestal. Jag är god vän med dem alla, inklusive min tidigare förtjusande hustru, som jag har två underbara barn med.

Kom gärna med synpunkter till
olle@skandia-france.com