Olle Danielsson » Min tenniskarriär Olle Danielsson
tennis

Hurra! P.G. och jag vann dubbelturneringen i tennis. Fr v Karne Johansson, Bertil Stener, Nils Åkerman, P.G. Gyllenhammar, Olle Danielsson, Eskil Kalin, Tord Svanström och Lasse Pettersson

Min tenniskarriär

TENNIS var för mig ungdomsdrömmen om framgång och de flesta ungdomar har väl denna dröm i någon sport. I min uppväxtstad Karlskoga/Bofors var vintrarna långa och man väntade ivrigt på att tennisbanorna skulle öppnas på våren.

Inomhusbanor fanns ej. Jag tränade med en av de stora på den tiden Kalle Schröder, även Kung Gustav V´s partner. T.o.m Fred Perry, den legendariske engelske Wimbledon vinnaren, gästade Karlskoga. Jag spelade också med Mauritz Sahlin, senare VD för SKF och Sten Langenius, senare VD för Volvo Lastvagnar. Jag vann flera lokala tävlingar och Brazil Cup i Kristinehamn. Under Volvotiden blev jag VOLVO MÄSTARE två år.

Jag hade äran att spela med min vän Per G. Gyllenhammar så gott som varje vecka, se foto. Vi vann några dubbelturneringar tillsammans. Han var alltid en glad och god kamrat. Jag infriade inte min ungdomsdröm om spel i främmande länder, men tennisen har gett mig mycket glädje under åren.

tennis

Volvos VD Per Gyllenhammar och jag vinner dubbeltennisen tillsammans.

 

tennis2

Per belönar mig med ett ärorikt tennispris.

ollepg

 

 

Klicka på artiklarna för att förstora dom.  

tennis3

tennis2
tennis4 

 

volvotennis

Jag ansvarade för kläderna till VOLVO IN SPORTS med tennis, skidor, segling mm.

 

volvotennis

Kom gärna med synpunkter till
olle@skandia-france.com