Olle Danielsson » VM Friidrott 1995 Olle Danielsson
Merlene Ottey

Merlene Ottey, främsta idrottskvinnan i världen med 8 OS medaljer och 14 VM medaljer, och jag på Ullevi.

USA-sprintern Michael Johnson och jag vid friidrotts-VM i Göteborg 1995.

USA-sprintern Michael Johnson och jag vid friidrotts-VM i Göteborg 1995.

friidrott3

Vid VM I FRIIDROTT I GÖTEBORG 1995 gav mig högste chefen för arrangemanget Ulf Eklund äran att i ett enskilt rum på Ullevi enbart för medaljörerna förvara alla medaljerna i mina fina säkerhetsskåp från Asientiden, som en sista rolig tilldragelse med dessa skåp.

Jag kunde därför helt ensam umgås med världens mest framgångsrika friidrottare, Michael Johnson, världsmästare på 200 och 400 meter med 4 OS och 8 VM medaljer, Donovan Bailey, en gång världens snabbaste man och som vann 100 meter m.fl. och min favorit Merlene Ottey,  främsta idrottskvinnan i världen med 8 OS medaljer och 14 VM medaljer, och vi blev därefter vänner.

Se ett av mina många foton framför vårt Säkerhetsskåp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom gärna med synpunkter till
olle@skandia-france.com